See more objects with the tag architecture, building, plants, curved, education, clusters, disk, stacked, asia, cast.

See more objects with the color cornflowerblue darkolivegreen darkslategrey rosybrown silver or see all the colors for this object.

Object Timeline

  • We acquired this object.

2011

  • Work on this object began.

2014

  • Work on this object ended.

2015

2019

  • You found it!

Learning Hub, 2011–2014

This is a Learning Hub. It was designed by Heatherwick Studio and Thomas Heatherwick and made for (as the client) Nanyang Technological University. It is dated 2011–2014.

Can a building help change the way we learn?
The focus of this competition-winning design for Nanyang Technological University’s Learning Hub is fifty-six tutorial rooms in which cluster-based learning replaces traditional classrooms. The building’s distinctive shape encourages connections among users with rounded rooms, stacked into clustered towers, opening onto shared circulation space. The central atrium provides a focus for student activities and fosters a spirit of openness. Community and recreational activities take place on the upper levels and rooftops, which feature gardens, shaded terraces, and pergolas. This generous planting underscores the university’s national status as a garden campus.

It is credited Courtesy of Heatherwick Studio.

This object was previously on display as a part of the exhibition Provocations: The Architecture and Design of Heatherwick Studio.

This object may be subject to Copyright or other restrictions.

You are welcome to make fair use of this image under U.S. Copyright law and in compliance with our terms of use. Please note that you are responsible for determining whether your use is fair and for responding to any claims that may arise from your use.

If you would like to cite this object in a Wikipedia article please use the following template:

<ref name=CH>{{cite web |url=https://www-6.collection.cooperhewitt.org/objects/85006473/ |title=Learning Hub, 2011–2014 |author=Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum |accessdate=24 May 2019 |publisher=Smithsonian Institution}}</ref>