See more objects with the tag screen, woven, texture, exterior, mesh, camouflage, infrastructure, United Kingdom.

See more objects with the color darkslategrey dimgrey darkgrey darkslategrey steelblue or see all the colors for this object.

Object Timeline

  • We acquired this object.

2004

  • Work on this object began.

2007

  • Work on this object ended.

2015

2019

  • You found it!

Guys Hospital, 2004–2007

This is a Guys Hospital. It was designed by Heatherwick Studio and Thomas Heatherwick and made for (as the client) Guy's and St Thomas' National Health Service Foundation Trust. It is dated 2004–2007. Its medium is braided and woven steel wire, steel.

How do you turn the back door of a hospital into its front door?
The studio was tasked with improving approaches to Guy’s Hospital, in central London, including traffic circulation and the car park but especially the main entrance, located around the back next to an unsightly boiler house. A cladding and ventilation system of panels— ribbons of braided steel wires woven onto steel frames— transformed the boiler house into a welcoming signpost. In groups of four, the panels form tiles that create a three-dimensional rippling pattern, an example of the kind of unexpected specialness that distinguishes the studio’s work.

It is credited Courtesy of Heatherwick Studio.

  • Paternoster Vents
  • cut, glass-bead-blasted stainless steel.
  • Courtesy of Heatherwick Studio.
  • HSP.10

This object was previously on display as a part of the exhibition Provocations: The Architecture and Design of Heatherwick Studio.

This object may be subject to Copyright or other restrictions.

You are welcome to make fair use of this image under U.S. Copyright law and in compliance with our terms of use. Please note that you are responsible for determining whether your use is fair and for responding to any claims that may arise from your use.

If you would like to cite this object in a Wikipedia article please use the following template:

<ref name=CH>{{cite web |url=https://www-6.collection.cooperhewitt.org/objects/85006435/ |title=Guys Hospital, 2004–2007 |author=Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum |accessdate=19 July 2019 |publisher=Smithsonian Institution}}</ref>