See more objects with the tag architecture, urban planning, community, share, housing, exchange.

Object Timeline

  • We acquired this object.

2004

  • Work on this object began.

2011

  • Work on this object ended.

2016

2019

  • You found it!

Bang-Bua Canal Community Upgrading, 2004–11

This is a Project. It was designed by Prayong Posriprasert, Nattawut Usavagovitwong and Sakkarin Sapu and collaborator: Community Organizations Development Institute (CODI) and Asian Coalition for Housing Rights (ACHR). It is dated 2004–11.

Along a stretch of the Bang Bua Canal in Thailand, many families live in stilt houses built directly above the polluted canal, which floods during heavy rains, and use rickety bamboo and wood plank walkways. After living with insecurity for close to a century, self-selected groups of five households met to plan redevelopment. Working with architects from nearby Sripatum University, they built ninety-square-meter (970 sq. ft.) houses, and re-blocked for similar-sized houses to create a more democratic neighborhood layout. The stilt houses that limited access to the canal were demolished and rebuilt on the interior of the community to make way for the public access walkway along the canal, now three meters (9 ft.) wide.

Our curators have highlighted 1 object that are related to this one.

This object may be subject to Copyright or other restrictions.

You are welcome to make fair use of this image under U.S. Copyright law and in compliance with our terms of use. Please note that you are responsible for determining whether your use is fair and for responding to any claims that may arise from your use.

For higher resolution or commercial use contact ArtResource.

If you would like to cite this object in a Wikipedia article please use the following template:

<ref name=CH>{{cite web |url=https://www-6.collection.cooperhewitt.org/objects/420778895/ |title=Bang-Bua Canal Community Upgrading, 2004–11 |author=Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum |accessdate=19 October 2019 |publisher=Smithsonian Institution}}</ref>